KAVE

Doplačila: Kava brez kofeina: 0.20€; Mleko (0,10l): 0.50€; Rastlinski napitek (0,10l; rižev): 0.50€; Smetana (dodatek): 0.50€; Lonček za kavo za s seboj: 0.20€;

ČAJI ALTHAUS

Zeliščni čaji

Se že tisočletja sušijo in prelivajo z vročo vodo, kot zeliščni poparek oziroma čaj. Že v 15. stoletju je zdravilec in naravoslovec Paracelsus spoznal pozitivne lastnosti različnih zelišč. Danes so zeliščni čaji osvežilni napitki prijetnega vonja, okusa in barve, ki blagodejno delujejo na naš organizem. Hkrati so vir vitaminov in zdravilnih naravnih učinkov, ki jih organizem sprejema v neškodljivih količinah.

Zeleni čaji

So pravi čaji, ki vsebujejo veliko antioksidantov, esencialne vitamine in minerale, ki so sestavni del zdrave prehrane. Zeleni čaj že od nekdaj velja za poživljajoč in zdravilen napitek. Z zelenimi čaji potešimo žejo, se ogrejemo in izboljšamo prebavo.

Črni čaji

So že več kot 5000 let prepleteni z utripom človeštva in so med vrstami čajev najpopularnejša pijača na svetu. Črni čaj je pripravljen iz lističev grma čajevec (Camellia sinensis). Čaj je zaradi vsebnosti kofeina poživilo, ki prežene utrujenost in zaspanost. Vsebnost kofeina je v primerjavi s kavo trikrat manjša, zato je tudi poživljanje blažje. S kančkom mleka je to klasični jutranji čaj.

Sadni čaji

So trendovska pijača 90-ih let, ki se je razvila iz zeliščnih čajev. Sadni čaji so čaji iz sušenega sadja, so močnega okusa in intenzivnega vonja. Pijemo jih lahko ob vsaki priložnosti za užitek, osvežitev, ko smo žejni, ob vsakem času, poleti ali pozimi, tople ali ohlajene.

Doplačila: Limona: 0.40€; Med: 0.60€; Mleko (0,10l): 0.50€; Lonček za čaj za s seboj: 0.20€;

SLAŠČICE

Doplačila: Smetana (porcija): 0.70€; Embalaža za s seboj (mala): 0.40€; Embalaža za s seboj (velika): 0.70€; Embalaža za krofe za s seboj (kartonasta; mala ali velika): 1.00€; Nosilna vrečka (papirnata): 0.50€;

VROČE ČOKOLADE in KAKAV

Doplačila: Smetana (dodatek): 0.50€;  Rastlinski napitek (rižev): 0.50€; Lonček za s seboj: 0.20€;

SLADOLED

Doplačila: Smetana(porcija): 0.70€; Kava brez kofeina: 0.20€; Sladki kornet: 0.40€; Embalaža za sladoled (max. 12 kepic): 0.70€;

BREZALKOHOLNE PIJAČE

ALKOHOLNE PIJAČE

Piva

Žgane pijače

Vina in peneča vina

CIGARETI

Cenik tobačnih izdelkov je na voljo pri strežnem osebju. Tobačnih izdelkov ne prodajamo osebam, mlajšim od 18 let.

Opombe:

Cenik velja od 30. 5. 2023. Vse cene so v evrih in vsebujejo DDV.

Seznam alergenov je na voljo pri strežnem osebju.

Alkoholnih pijač in pijač, ki so jim dodane alkoholne pijače ne strežemo mladoletnim ali vinjenim osebam in osebam, za katere je mogoče upravičeno domnevati, da jih bodo posredovale mladoletnim ali vinjenim osebam. Žganih pijač ne strežemo do 10. ure dopoldan.

Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!